dijous, 6 d’octubre del 2016

DECOREM UNA CAIXA?


Sempre va bé donar una segona vida als objectes "inútils" per poder-los adaptar a un nou espai oi?  Doncs aixó és el que hem fet amb la nostra caixa!


Benvinguts a la finestra educativa!


Avui us vull ensenyar una de les activitats que hem portat a terme al cicle superior. 

És important fer crèixer i desenvolupar les nostres capacitats d'imaginació i creació, i és importantíssim amb els més petits. 
Fer-los desenvolupar una ideea i ajudar-los a portar-la a terme amb diveros materials és una molt bona opció per que treballin tant la imaginació, el treball manual, la descisió, la independència, etc. 
I amb els més petits (0 a 3 anys) per ajudar-los, també, a desenvolupar la psicomotricitat de les mans i els dits, amb una  sincronització entre les dues, a fer moviments suaus i en hermonia,  ja que una de les últimes coses que aprenen a controlar totalment.

Com a idea i exemple us vull ensenyar la caixa que jo mateixa, amb vàries sessions, vaig realizar.


Espero que us agradi i que us animeu a fer-la, ja que és una idea que es pot portar a terme a llar d'infants de forma grupal o individual, o a casa amb la família. 
Així que mares, pares, educadors, esducadores o mestres, o qualsevol que s'hi vulgui animar; aquí us mostro tot el procés!!


PAS A PAS:

Material que vaig utilitzar:

-Una caixa
-Cola blanca
-Paper de cuina
-Boles de colors
-Pintura blava
-Pinzells
-Materials de temàtica marina (patxina, sorra o tovallons verds per simular algues)






1- Forrem tota la caixa amb paper de cuina perquè sigui és senzill que la pintura s'adhereixi, poder-hi enganxar les coses més fàcilment i per tenir una millor base.





2- Forrem tota la capsa amb boles de colors (mida mitjana), les enganxem amb cola blanca, per fer-la vistosa, divertida i suau. (Pensada per fer-la servir amb infants amb un tacte agradable perquè el puguin sentir i experimentar).










3- Pintem la resta de la caixa d'un color d'unes de les boles, en el meu cas, la vaig decidir pintar del mateix blau de les boles blau marí.



4- Decorem, els costats amb la temàtica del mar (aixó sempre es pot canviar i adaptar). En el meu cas hi he posat uns peixos amb base  de polioretà expendit (Porexpan), algues a base de tovallons verds, patxines recollides a la platja, sorra fina i s'hi pot afeguir tot el material que s'ens passi pel cap (imaginació al poder!!!)



5- Finalment, per acabar-ho de guarnir, posem un parell de barcos de paper (així també treballem la papiroflexia).


I aquest és el resultat final:






Que us sembla? Us agrada? Quines coses li posarieu vosaltres?
Fem una pluja d'idees entre tots!!!


Mil jocs i cançons!

Maria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada