dijous, 6 d’octubre del 2016

EL MONSTRE DE COLORS



EL MONSTRE DE COLORS: I TU, COM ET SENTS AVUI?






Títol del llibre: El monstre de colors
Autora: Anna Llenas
Editorial: Flamboyant
Edat: a partir de 3 anys






El monstre del qual parlarem avui no és un monstre malvat, lleig ni terrible, aquest monstre està ple d'alegria i és molt simpàtic.
Però hi ha un dia que no brilla i aixó crida l'atenció de la seva amiga. Aquesta veurà molt aviat que el monstre de colors té un problema: "Tens un garbuix d'emocions, i totes barrejades no funcionen bé".






El monstre de colors no sap ben bé si se sent trist, alegre, apagat, cansat, enfadat o si té por. Però la seva amiga l'ajudarà a identificar cada una de les emocions i així poder-les entendre i disfrutar. Per fer-ho l'amiga li proposarà al monstre separar, a dins d'uns pots, per colors les diferents emocions. El verd representarà la calma, el groc l'alegria, el vermell la ràbia, el blau la tristesa i el negre la por.







Així dons, el monstre aprendrà a identificar cada una d'elles i en sabrà les principals característiques.

Mica en mica el monstre es comença a trobar millor. Ara sap que sent amb cada emoció. Sap que quan riu, salta i parla molt vol dir que està content a diferència de que, quan crida, arruga el front i té ganes d'estar sol,sap que el que està sentint es ràbia.







Al final del conte el monstre és posa de color rosa, un color que mai havia experimentat. Que li estarà passant al monstre de colors? Potser s'ha enamorat...?


És un bon llibre per treballar les emocions tant amb la família com a l'aula, recomanat a partir de 3 anys.


És una bona idea també per fer un projecte relacionat amb les emocions i es pot treballar com ho fa el nostre monstre, amb pots de colors. Per exemple; podriem pintar els diferents pots i a dins posar-hi diferents papers amb les emocions que hi relacionem amb cada un d'ells.



Què us sembla la idea? Us animeu? Us crida l'atenció?




(Treballar en una llibreria té aquest avantatge, entre client i client trobes aquests tresors entre les estanteries.)


Mil jocs i cançons!


Maria



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada