dimarts, 7 de febrer del 2017

MASSATGES PER A INFANTS

MASSATGES PER A INFANTS

Massatges infantils


El massatge infantil és una excel·lent manera de comunicar-nos amb el nostre nadó, mitjançant una seqüència de moviments, mirades, somriures i paraules. És un estímul físic que estimula diferents nivells: produeix reaccions biològiques, metabòliques, psicològiques i també socials. 


Hi ha diferents tipus de massatges i també diverses escoles i tradicions. Les seves aplicacions són variades, de la mateixa manera que ho són els seus beneficis. 

El massatge infantil troba els seus orígens en la cultura oriental. A l’Índia, on hi ha una de les tradicions de massatge infantil més arrelades, és una tècnica tradicional que passa de pares i mares a fills i filles, i s’hi dóna molta importància al contacte físic i afectiu durant els primers mesos i anys de vida. El massatge, doncs, aporta beneficis tant a nivell físic com a nivell emocional. 
En el nostre ritme de vida, moltes vegades no tenim temps per a comunicar-nos i els nens es veuen arrossegats a un ritme massa ràpid perquè puguin processar adequadament tots els estímuls i informació que reben. 




El Massatge Infantil posa en contacte als pares i mares i fills facilitant la interacció; estimula els sistemes neurológics, respiratori, immunològic, circulatori, gastrointestinal i endocrí ; ajuda a la relaxació i alliberament de tensions; intensifica la comunicació entre els nens i les persones del seu entorn i permet escoltar, adaptar-se i estar més en contacte amb les seves necessitats. 

El Massatge infantil facilita els vincles afectius perquè inclou els elements principals per a establir-los: mirada, contacte pell a pell, somriures, sons, abraçades, olor, emissions de veu i respostes. 



Llibres sobre els massatges infantils:
Shantala de Frédérick Leboyer
Resultado de imagen de shantala libro


Petita mostra del Shantala:


Mil jocs i cançons!

Maria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada