dimecres, 15 de febrer del 2017

LA MANTA SENSORIAL


Benvinguts de nou al blog!


Avui us porto el procés que he seguit per fer una manta sensiorial.

La manta sensorial està pnsada per la estimualació precoç dels sentits de l'infant. Aquesta manta està fenta amb textures dferents i materials molt diversos.
És molt important fer la manta amb materials adients per als infants. (Haurem de vigilar en no posar materials petits i que puguin arrencar).



BENEFICIS DE LES MANTES SENSORIALS:

-Ajuden a l'infant a recòneixer el seu cos.
-Proporciona contacte amb diverses textures.
-Potenciarem l'autonomia de l'infant.
-Estimularem el desenvolupament motor.
-Col.laborarem amb el desenvolupament dels sentits.

EL PROCÉS DE LA MANTA:

Materials:

-Teles
-Fils
-Agulles
-Tisores
(El que vulguem.)


Procés:

Aquí cosirem les teles entre ells i cosir tots els objectes que hi volguem posar.
En el meu cas hi ha posat dos estrelles, un núvol, un mirallet i uns aros de fusta.







RESULTAT FINAL:




Que us sembla?
Us animaríeu a fer-ne una?



Fins aviat!

Mil jocs i cançons!


Maria.

dimecres, 8 de febrer del 2017

MÒBIL DECORATIU

Benvinguts de nou al blog!

Avui us porto vàries idees per crear mòbils infantils per decorar la llar, l'aula, l'habitació o qualsevol altre espai.

Així doncs, pares, mares i mestres ja podeu agafar idees!



A continuació us mostro tres idees ben senzilles, les quals podeu fer amb material reciclat que tingueu per casa!

MÒBIL 1: 

Aquest mòbil  es ben senzill de fer. Només necessitem una base circular, on hi anirem lligant totes les cintes de roba que tinguem o que ens agradin. I si hi volem afegir una petita dificultat podem posar tot de boles de collaret en un fil i també penjar-ho com la resta de les cintes. Molt fàcil i ben original!

Aquest és el resultat:



MÒBIL 2:

Per fer aquest mòbil necessitarem plats de cartró o plàstic i qualsevol material que tinguem per penjar-hi es bo. Finalment hi enganxem uns ulls i ja tenim una madussa! Que us sembla?

Aqust és el resultat:


MÒBIL 3:

Aquest mòbil és molt similar al primer, la dferència està a les boles que hi col·loquem a sobre, una manera molt fàcil d'obtenir un resultat ben diferent!
Les boles que hi vulguem col·locar poden ser qualsevols, en aquest cas són de tela.


Imatges extretes de Pinterest


Us hi animeu?


Fins aviat!

Mil jocs i cançons!

Maria


ARTICLE: SI NO RIGUÉSSIM LES GRÀCIES DE QUI FA MAL

Brenvinguts de nou al blog!!


Avui us vull compartir un article publicat pel diari digital Diari Catorze. Un article molt interessant i essencial per educar les noves generacions d'alumnes.

Espero que us agradi!

ARTICLE:

(Enllaç virtual  de l'articlehttp://www.catorze.cat/noticia/4461/si/no/rigu/ssim/gracies/qui/fa/mal )

Si agredissin algú davant nostre i no féssim res per evitar-ho ens convertiríem directament en còmplices de l'acte de violència. Perquè reforçaríem el poder de l'agressor. Ho diu i ho subratlla ben clar el programa (revolucionari) que a les escoles finlandeses planta cara al bullying: l'anomenat KiVA (que neix de les paraules Kiusaamista Vastaan, en català: contra l'assetjament escolar).  


Descobrim en 14 punts perquè aquesta eina té l'eficàcia que té. Les il·lustracions que ens acompanyen són de la sèrie Protagonistes de Gemma París





1. Va néixer d'un compromís tenaç entre la comunitat educativa i el govern finlandès per tallar d'arrel el problema. Se'n van fer càrrec un grup d'investigadors de la Universitat de Turku, que duia 25 anys estudiant les relacions entre els nens. El 2007 arrencava el programa KiVa, finançat pel govern i dissenyat per aquest equip.
 
2. "El projecte va començar a introduir-se de forma aleatoria a les escoles de Finlàndia", explica Christina Salmivalli, profesora de psicologia i una de les inventores del programa. "Anys després els resultats d'un estudi per veure quina incidència tenia aquest mètode en els alumnes van ser sorprenents. Hi havien participat 234 centres del país i 30.000 estudiants d'entre 7 i 15 anys. KiVa havia aconseguit reduir tots els tipus d'assetjaments en un 79% de les escoles".
  
3. Ella mateixa explica el rerefons d'aquest projecte: "KiVa intenta canviar les normes que regeixen el grup: hi ha els altres, aquelles persones que no assetgen, que observen, que en són testimonis i riuen. A través d'aquesta comunicació no verbal transmeten el missatge que el que passa és divertit o està bé, encara que en el fons tinguin una opinió diferent. No s'ha de canviar l'actitud de la víctima, perquè sigui més extravertida o menys tímida, sinó influir en els testimonis. Si s'aconsegueix que no participin en l'assetjament, això farà canviar l'actitud de l'assetjador. L'objectiu és conscienciar de com d'important són les accions en grup i empatitzar, defensar i donar suport a la víctima."
 
4. Els estudiants són instruïts als set, deu i tretze anys per identificar les diverses formes de bullying. Hi ha deu temaris i treballs que es realitzen durant el curs: s'ensenyen valors com l'empatia i el respecte. Els recursos que s'utilitzen són des de xerrades i videojocs fins a recursos per a mestres i llargmetratges.
 
5. "Vam detectar que molts nens no explicaven el seu cas. Així que vam afegir una bústia virtual. D'aquesta manera, poden denunciar si són víctimes o testimonis", explica Christina Salmivalli.
  
6. A cada escola hi ha un equip KiVa integrat per tres adults que detecten i investiguen els casos d'assetjament escolar. Primer actuen com a filtres per saber si l'assetjament és puntual o continuat. Després parlen amb la víctima per ajudar-la i tranquil·litzar-la. Posteriorment es dirigeixen als assetjadors perquè siguin conscients de les seves accions i les canviïn, així com amb els testimonis.
 
7. KiVa estableix que els vigilants del pati facin servir armilles per augmentar la seva visibilitat i per recordar als alumnes que la seva feina és ser responsables de la seguretat de tots. 

8. Aquest mètode redueix significativament l'assetjament escolar denunciat per la víctima i pels seus companys, a més de reduir-ne les represàlies. 

9. Evita la violència verbal, física i el ciberassetjament. 

10. Provoca efectes positius en l'apreciació de l'escola, la motivació acadèmica i el rendiment escolar. 

11. Ha ajudat el 98% de les víctimes que van participar en reunions amb els equips de KiVa de l'escola a sentir que la seva situació millorava. 
  
12. Facilita als alumnes el domini de les habilitats socials i la interiorització de principis que afavoreixen la convivència. 

13. Augmenta el benestar escolar i la motivació per estudiar, al mateix temps que disminueix l'angoixa i les depressions. Provoca que els alumnes tinguin un impacte positiu en la percepció dels companys.

14. El KiVa s'ha convertit en una font d'inspiració no només a les escoles sinó com a forma de viure. 



Ilustracions per Gemma París







Que us ha semblat?

Fins aviat!


Mil jocs i cançons!

Maria.

dimarts, 7 de febrer del 2017

MASSATGES PER A INFANTS

MASSATGES PER A INFANTS

Massatges infantils


El massatge infantil és una excel·lent manera de comunicar-nos amb el nostre nadó, mitjançant una seqüència de moviments, mirades, somriures i paraules. És un estímul físic que estimula diferents nivells: produeix reaccions biològiques, metabòliques, psicològiques i també socials. 


Hi ha diferents tipus de massatges i també diverses escoles i tradicions. Les seves aplicacions són variades, de la mateixa manera que ho són els seus beneficis. 

El massatge infantil troba els seus orígens en la cultura oriental. A l’Índia, on hi ha una de les tradicions de massatge infantil més arrelades, és una tècnica tradicional que passa de pares i mares a fills i filles, i s’hi dóna molta importància al contacte físic i afectiu durant els primers mesos i anys de vida. El massatge, doncs, aporta beneficis tant a nivell físic com a nivell emocional. 
En el nostre ritme de vida, moltes vegades no tenim temps per a comunicar-nos i els nens es veuen arrossegats a un ritme massa ràpid perquè puguin processar adequadament tots els estímuls i informació que reben. 




El Massatge Infantil posa en contacte als pares i mares i fills facilitant la interacció; estimula els sistemes neurológics, respiratori, immunològic, circulatori, gastrointestinal i endocrí ; ajuda a la relaxació i alliberament de tensions; intensifica la comunicació entre els nens i les persones del seu entorn i permet escoltar, adaptar-se i estar més en contacte amb les seves necessitats. 

El Massatge infantil facilita els vincles afectius perquè inclou els elements principals per a establir-los: mirada, contacte pell a pell, somriures, sons, abraçades, olor, emissions de veu i respostes. 



Llibres sobre els massatges infantils:
Shantala de Frédérick Leboyer
Resultado de imagen de shantala libro


Petita mostra del Shantala:


Mil jocs i cançons!

Maria

EL LABERINT DE L'ÀNIMA



EL LABERINT DE L'ÀNIMA

Un llibre de l'Anna Llenas


L'Anna Llenas és una autora, ilustradora, dissenyadora gràfica i directora d'art. 
Actuament treballa com a ilustradora i autora dels seus llibres, així com també es dedica a l'art-teràpia.


La nostra ànima té tants sentiments i pensaments com estats en els quals et puguis trobar, i aquests poden ser lluminosos o foscos.
Aquest llibre ens explica en 58 sentiments o emocions en que la nostra ànima es pot creuar, d'aquesta manera, les pàgines il·lustrades ens conviden a diàlogar amb cadascuna d'elles, per tal de poder-les conèixer i reconèixer.

Un llibre que ens farà viatjar per tots els nostres estats i ens convidarà a reflexionar per tal de poder-nos apropar d'una manera molt atractiva a les nostres emocions.



                            Alguns dels sentiments o emocions que hi podem trobar:



Petit recull del llibre, en format vídeo:






Altres llibres, entre d'altres, de l'Anna Llenas:

El monstre de colors (comentat en una entrada anterior del blog)


T'estimo (quasi sempre)




Us animeu a donar-hi un cop d'ull?



Mil jocs i cançons!


Maria